Disciplines

Beeldend

De discipline Beeldend is erg breed. Je kunt een beeld maken, een afbeelding, een schilderij, ets of tekening, maar een video of een installatie kan ook. Een installatie als kunstwerk is een ruimtelijk beeld dat bestaat uit afzonderlijke elementen, die door de kunstenaar op een speciaal daarvoor uitgekozen locatie zijn opgebouwd, uitgestald of opgehangen.

Dans & Muziek

Bij de disciplines Dans & Muziek kun je onder andere denken aan moderne of klassieke dansen, een dansvoorstelling of een speciale dans.
Bij muziek kun je uitgaan van geluiden, van een muziekstuk of van een optreden. Je kunt solo optreden op een bepaald instrument of juist met je (pop)band een concert verzorgen. Misschien maak je wel een combinatie van Dans en Muziek.Proza & Poëzie

Een spannend verhaal of een goed gedicht passen prima in de discipline Proza & Poëzie. Maar kijk ook eens of je andere genres aandurft. Een pittige column, een lied of waarom geen toneeltekst?

Techniek

De discipline Techniek zit dicht aan tegen de discipline Beeldend. Het verschil is dat het bij Techniek vooral gaat om de manier, de techniek van het maken van het kunstwerk. Het is dus de kunst van het maken.Durf over de grenzen van jezelf heen te kijken en maak onverwachte combinaties. Laat je niet beperken door je eigen klas of groep, maar werk samen met mensen uit andere klassen of van andere scholen. Een echte kunstenaar zorgt ervoor dat zijn of haar kunstwerk er staat.

De juniorprijs, daarmee vind je de schatten die verborgen zijn in jouw hoofd!